Geschiedenis

Radio Weesp 106.5 FM is al jaren het toonaangevende radiostation van Weesp en omstreken. Iedere dag brengt Radio Weesp 106.5 FM het laatste WeesperNieuws, het weer en verkeer.

Radio Weesp startte in 1982. De eerste uitzendingen gingen over de gemeenteraadsverkiezingen en werden gedaan met een tijdelijke zendvergunning. Niet lang daarna volgde de ‘echte’ zendmachtiging waarmee Radio Weesp 106.5 FM één van de eerste legale lokale omroepen van Nederland werd.

Radio Weesp 106.5 FM heeft zich van meet af aan ten doel gesteld om Weesper programma’s te maken. Een nieuwsrubriek en een sportprogramma behoorden dan ook tot het eerste programmastaatje.

 De studio’s

Menig Weesper herinnert zich nog de allereerste studio, op zolder van een pand aan het Groote Plein. In 1988 verhuisde de studio naar een tijdelijk onderkomen aan de overkant van het Groote Plein, een jaar later gevolgd naar een permante studio in de voormalige bodewoning naast het stadhuis. Op deze plek zijn veel van de vertrouwde presentatoren van Radio Weesp begonnen met hun radiocarrière. Stemmen als Adri de Bruijn, Jeroen Kamminga, André Verheul en good-old Gert-Jan Jansen zetten hun eerste stappen op het radiopad in deze studio.

Die ruimte werd al snel te klein, zodat in 1994 een nieuwe studio aan de Fijnvandraatlaan in gebruik werd genomen. Vanwege de ontwikkeling van TV Weesp was in 2000 een nieuwe verhuizing noodzakelijk. In het naburige pand (de oude discotheek Flat 113) werd een nieuwe ruimte gevonden waarin Radio en TV Weesp weer jaren uit de voeten kunnen. De ingang van het studiocomplex is nu aan het Molenzicht.